Je začátek Nového roku a nejčastější předsevzetí se týkají VŽDY našeho zdraví. Nejčastěji „chci zhubnout“, „přestat kouřit“, „jíst zdravěji“. Jenže bez ohledu na to, jak odhodlaní můžeme být, je přesto až příliš snadné sejít z cesty.

A tak pokud máte v úmyslu tento rok myslet na své zdraví a systematicky posilovat, je tu pro vás PLÁN OCHRANY ZDRAVÍ na celý rok – návod, jak měsíc po měsíci své tělo posilovat. 

Cesta k dobré kondici může být jednodušší, než ve skutečnosti vypadá.

Neběhejme po supermarketech, ale poraďme se, co jíst a jak správně nakupovat – kurzy Vaření a nutriční terapeutické, Iveta Kochová vás navede jak na to.

Diagnostické měření In Body s Martinem Forejtem – specialistou na výživu a zdraví, nám prozradí, jak jsou na tom naše svaly a co máme posílit a zharmonizovat v těle.

Místo „sedření se z kůže“ ve fitness centru bez trenéra, pravidelně sportujme a přirozeně se hýbejme každý den. Čeká na Vás systematické cvičení s Ivetou a novinka face Jóga, kterou zavedeme do cvičení.

Cesta ke kráse začíná vnitřní krásou, vnitřním nastavením a hlavně zvolenou správnou péči – Skin Terapeut Milka Bury vám diagnostikuje pleť skin analyzerem a připraví osobní plán péče o pleť na celý rok..

Naplánujte si zasloužený WELLNESS – letní relax, moře a slunce v Turecku, Den krásy na podzim – to jsou pobyty, které pro vás připravujeme.

Nestanovujme si zbytečně vysoké cíle, kterých pak nemůžeme dosáhnout. Krok po kroku …

Jak to ale zařídit, aby člověk při každodenním shonu cítil duševní pohodu a zajistil si tak pevné zdraví?

 

Stačí Vám selský rozum a ověřené praktiky. Tady je 10 tipů, jak na to:

  1. Pijme více čistou vodu. Většina lidí trpí dehydratací.
  2. Stravujme se sezónně a lokálně – typický francouzský návyk ve stravování, když je sezona dýně, tak se vaří pokrmy z dýně…
  3. Jezme čerstvé, lehké pokrmy.
  4. Při jídle dbejme na to, abychom zklidnili tok myšlenek v hlavě, uvolnili se, jedli pomalu, sousta pořádně kousali a vychutnali si své připravené jídlo.
  5. Každý den choďme pravidelně spát a pravidelně vstávejme. Rituál je silný ozdravující proces.
  6. Po práci a vyřízení každodenní agendy se učme zklidnit se v myšlenkách a nepřemýšlet neustále o věcech či situacích, které se staly, nebo které by mohly nastat. 
  7. Nemějme na sebe a své okolí zbytečně vysoké požadavky. 
  8. Nepohlížejme na svět černo-bíle. Vše, co se nám děje, je normální, přirozené. 
  9. Žijme přítomností, hledejme každý den pozitivní situace, které jsme prožili. 
  10. Každý večer si zrekapitulujme v mysli den a buďme vděčni za vše, co se událo. Poučme se z chyb a poděkujme za to dobré.

Přejeme Vám všem do nového roku šťastný, prostý, klidný a veselý život, neboť takový je nejlepší. 

Milka a Ivetka
Harmonie těla a duše

.