Osobním prodejem si v České republice přivydělává více než 400 000 lidí. Tento sektor podnikání je specifický vysokým podílem žen. Až 80 % prodejců v ČR tvoří právě ony. Proč je přímý prodej pro ženy tak atraktivní?

Osobní prodej je příjemnou možností, jak obohatit rodinné finance a jak se dostat k exkluzivním výrobkům. Přímý prodej může pro každého prodejce znamenat něco trošku jiného – pro někoho je to forma obživy, pro dalšího zas pěkný přivýdělek a poznávání nových přátel s podobnými zájmy a vizemi.

Do podnikání v tomto segmentu se může pustit naprosto každý – bez ohledu na věk či vzdělání. Poznávacím znamením dobrého osobního prodejce je komunikativnost a empatie. Prodejce by měl totiž umět poznat zákazníka do té míry, aby dokázal naplnit jeho potřeby.

Osobní prodej pomáhá ženám podnikat
To, že přímému prodeji dominují právě ženy, je nejspíše dáno i nabízeným sortimentem. Kraluje mu zboží z oblasti kosmetiky, wellness, péče o tělo a o domácnost. „Protože mám ráda vůně, různé dekorace, svíčky a ráda vytvářím útulný domov, byla pro mě firma PartyLite jasnou volbou. Díky osobnímu prodeji jsem také poznala spoustu zajímavých lidí a navázala nová přátelství. Třešinkou na dortu je i kariérní postup. Každý prodejce je totiž odměňován dle toho, jak pracuje. Vše je tedy jen na vás,“ chválí si prodejkyně Monika.

Rostoucí tržby nezastavil ani koronavirus
Prodej probíhá nejčastěji formou osobního setkání, kdy se zákazník s výrobkem detailně seznámí a může si ho rovnou vyzkoušet. Statistiky ukazují, že segment přímého prodeje je stále na vzestupu. Rostoucí výdělky v osobním prodeji v ČR nezastavil ani koronavirus. V loňském roce dosáhly tržby 8,1 miliardy korun, což představuje meziroční nárůst o 7,4 %.

Celosvětová epidemie samozřejmě zasáhla i přímý prodej v České republice. Situace kladla od počátku nové a zvýšené nároky na management členských společností i samotné přímé prodejce. Prodejní síť se mnohem víc přesunula do on-line prostředí včetně fungování po telefonu. Zároveň jsme ale zaznamenali i nové zájemce o podnikání,“ uvedla Lenka Mrázová, generální sekretářka Asociace osobního prodeje (AOP).

Celý článek najdete zde

CHCETE SE V ŽIVOTĚ POSUNOUT DÁLE? RÁDA VÁM POMOHU. 

T: +420 724 122 113

PaedDr. Emília Bury
medicínský reprezentant a spoluzakladatelka projektu Harmonie těla a duše

Jak se stát členem Finclubu a co to znamená?

Jednoduchým krokem získáváte možnost konzultace svých zdravotních problémů s odborným medicínským poradcem, možnost výhodných cen, slev a akcí na desetiletími ověřené produkty a doplňky stravy, a spousty dalších výhod. Jednou z těch zásadních výhod je také zcela zdarma přístup k modernímu online vzdělávání AKADEMIE SRDCE. Pokud toužíte pomáhat sobě i druhým ke zdraví, tato cesta může být ta pravá pro vás. 

Neváhejte mne kontaktovat. Ráda vám předám detailnější informace. Rozhodnutí je pak již jen na Vás.

Těším se na setkání / komunikaci s Vámi. 🙂